Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Soane Sierra: Σε λειτουργία το νέο εμπορικό στην Ιταλία

Το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στην Μπρέσια της Ιταλίας "Freccia Rossa" εγκαινίασαν στις 21 Απριλίου η Sonae Sierra, η AIG Global Real Estate Investment Corp και η Coimpredil.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση με 29.700 τ.μ. εκμισθώσιμης επιφάνειας, το “Freccia Rossa”, είναι ιδιοκτησία των τριών εταιρειών, με τη Sonae Sierra να κατέχει το 50%, την AIG Global Real Estate Investment Corp το 40% και την εταιρεία Coimpredil με έδρα την Μπρέσια να διατηρεί στην κατοχή της το υπόλοιπο 10%. Το καινοτομικό κέντρο αντιπροσωπεύει μια συνολική επένδυση ύψους 144 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού εμπορικού κέντρου στην Ιταλία, καθώς και τη προσφορά περισσότερων από 1.200 νέων θέσεων εργασίας.

«Με τα εγκαίνια του Freccia Rossa προχωρούμε σε ένα νέο επίπεδο για την επέκτασή μας στην Ιταλία. Προσφέρουμε στους επισκέπτες του κέντρου μας μια μοναδική εμπειρία για ψώνια και διασκέδαση. Επίσης, μέσα στο εμπορικό έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατεία, η οποία ελπίζουμε να μετατραπεί στο αγαπημένο σημείο συνάθροισης των κατοίκων της Μπρέσια», σχολίασε ο Alvaro Portela, Διευθύνων Σύμβουλος της Sonae Sierra.

«Η συνεργασία μας με τη Sonae Sierra μας επέτρεψε να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην Ιταλία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού εμπορικού κέντρου, το οποίο εκτιμούμε ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο μέσα στην πόλη της Μπρέσια, αλλά και στα περίχωρα», προσέθεσε ο Kevin Reid, Διευθύνων Σύμβουλος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της AIG Global Real Estate.

«Η ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στην αρχιτεκτονική, η υψηλή ποιότητα και καινοτομία των προϊόντων μας, ταιριάζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία της Sonae Sierra, με την οποία ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον», σχολίασε ο Franco Pisa, Διευθύνων Σύμβουλος της Coimpredil και Διευθυντής Έργου για το “Freccia Rossa”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τo "Freccia Rossa" στεγάζει 119 καταστήματα, τα 19 εκ των οποίων είναι χώροι εστίασης και μπαρ, περιλαμβάνοντας προτάσεις ιταλικής και διεθνούς κουζίνας. Επίσης, υπάρχει ένα σούπερ-μάρκετ PAM 3.300 τ.μ. και διευρυμένη προσφορά ψυχαγωγίας με τον πολυκινηματογράφο Quilleri, ένα οικογενειακό κέντρο διασκέδασης και ένα κέντρο Fitness Virgin Active. Οι αναγνωρισμένες επωνυμίες Zara, Intersport, Mondadori, H&M, Zara Home, Massimo Dutti, Nike, CK, Bershka θα αποτελέσουν μερικούς από τους κύριους εμπορικούς πόλους έλξης. Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα εξυπηρετούνται από 2.500 θέσεις στάθμευσης. Καινοτομική αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την τοπική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Όπως τονίζεται η αρχιτεκτονική του "Freccia Rossa", τιμά το δημοφιλή αγώνα αυτοκινήτων, "Mille Miglia", ο οποίος, όπως φαίνεται και από το όνομά του, καθιέρωσε την πόλη της Μπρέσια ως τη γενέτειρα της αυτοκίνησης. «Η αρχιτεκτονική και σχεδιαστική μας προσέγγιση στοχεύει στην πλήρη ενσωμάτωση του εμπορικού κέντρου στα περίχωρα. Με το Freccia Rossa επιθυμούμε να αναγεννήσουμε την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της πόλης της Μπρέσια και το φημισμένο γεγονός “Mille Miglia”, σχολίασε ο José Quintela, υπεύθυνος για την Αρχιτεκτονική και την Φιλοσοφία των κέντρων που αναπτύσσει η Sonae Sierra. “Επιπλέον, το φως φιλτράρεται μέσα από τα μεγάλα παράθυρα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και να αποδίδεται σεβασμός στο περιβάλλον, που είναι και το πρωταρχικό μας μέλημα. Με τον τρόπο αυτό, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ζεστή και φιλόξενη μέσα σε μια τόσο μεγάλη κατασκευή, όπως το “Freccia Rossa”.

Ένα «Πράσινο» κέντρο

Στην ίδια σνακοίνωση αναφέρεται πως το πάθος για καινοτομία απεικονίζεται επιπλέον στην περιβαλλοντική διαχείριση της κατασκευής του “Freccia Rossa”. Στην πραγματικότητα, τον περασμένο Δεκέμβριο το "Freccia Rossa" έλαβε το πιστοποιητικό περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001 από τη φάση κατασκευής του. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, το οποίο παρείχε η Loyd`s Register Quality Association (LRQA), είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των καλύτερων πρακτικών για την περιβαλλοντική διαχείριση κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όπως αυτές ορίζονται από το πλαίσιο του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Sonae Sierra, το οποίο στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών συνεπειών και την προώθηση της συνεχούς βελτίωσης των επιδόσεών μας στον τομέα αυτό.

Το εφαρμοζόμενο σύστημα απαντά σε περιβαλλοντικά ερωτήματα τα οποία ανέκυψαν κατά την καθημερινή διαχείριση των κατασκευαστικών έργων, με έναν οικο-αποτελεσματικό τρόπο. Η κατανάλωση φυσικών πόρων - νερού, ενέργειας, καυσίμων και φυσικών υλικών, η ηχορύπανση, η εκροή υπολειμματικών υγρών και η διαχείριση παραγόμενων απορριμμάτων είναι μερικοί από τους παράγοντες που ελήφθησαν υπόψιν, όταν καθορίζονταν οι διαδικασίες που θα ρύθμιζαν τα κατασκευαστικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: