Κυριακή 25 Μαΐου 2008

FMI: Ξεκίνημα με επενδύσεις €500 εκατ.

Με επενδύσεις της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ θα επιδιώξει να εισέλθει στην εγχώρια αγορά real estate, αλλά και στον τομέα της παραγωγής ενέργειας με χρήση ανανεώσιμων πηγών, η εταιρεία First Mediterranean Investments (FMI) που δημιούργησε το Libra Group, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη.

Στόχος της FMI είναι να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς φορείς σε ακίνητα και υποδομές ΑΠΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Ήδη, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Mayfair Land & Development που αποτελεί το βασικό βραχίονα στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων, η FMI προωθεί τα πρώτα της πέντε projects που αφορούν τη δημιουργία συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, την Κέα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και την Πάρο.

Τα συγκροτήματα αυτά θα κατασκευαστούν σε εκτάσεις που έχει ήδη στην ιδιοκτησία του ο επενδυτικός οίκος και εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το προσεχές Φθινόπωρο. Την ίδια εποχή αναμένεται να αρχίσει η υλοποίηση και του έκτου κατά σειρά έργου real estate της επιχείρησης, το οποίο αφορά την ανέγερση περίπου 25 πολυτελών κατοικιών στη Κηφισιά.

Το ύψος των εν λόγω επενδύσεων υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικά κεφάλαια θα διαθέσει η FMI και για την αγορά νέων ακινήτων για μελλοντική ανάπτυξη.

Σημειώνεται πως η εταιρεία επικεντρώνει το επενδυτικό της ενδιαφέρον κυρίως σε τουριστικού χαρακτήρα έργα (συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχεία). Ειδικά για την υλοποίηση επενδύσεων στον ξενοδοχειακό τομέα και συγκεκριμένα σε design luxury boutique hotel, η FMI έχει συστήσει τη θυγατρική εταιρεία Grace Hotels Group. Μέσω αυτής της θυγατρικής ο επενδυτικός οίκος έχει δημιουργήσει και ήδη λειτουργεί το ξενοδοχείο Mykonos Grace, ενώ εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία και του Santorini Grace.

Κτηματομεσιτικές υπηρεσίες με την υπογραφή Sothebyʼs

Όμως, παράλληλα με την υλοποίηση των δικών της επενδύσεων στο χώρο του real estate, η FMI θα προσφέρει και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες σε τρίτους. Για το λόγο αυτό εξασφάλισε για 25 χρόνια τα δικαιώματα αποκλειστικής αντιπροσώπευσης στη χώρα μας του γνωστού οίκου Sothebyʼs σε ό,τι αφορά την παροχή κτηματομεσιτικών υπηρεσιών.

Τις εν λόγω δραστηριότητες προσφέρει από τις αρχές του 2008 η θυγατρική Regency Real Estate, η οποία διαθέτει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της περί τα 450 ακίνητα προς πώληση για λογαριασμό των πελατών της. Επισημαίνεται πως η εταιρεία προωθεί κατά κύριο λόγο οικιστικά ακίνητα υψηλής αξίας ή ιδιαίτερης ταυτότητας, καθώς και ότι φέτος αναμένεται να πραγματοποιήσει συναλλαγές της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ με το 50% αυτών να αφορούν πωλήσεις ακινήτων σε πολίτες του εξωτερικού.

Στο επενδυτικό στόχαστρο της FMI βρίσκεται και το τομέας της ενέργειας, όπου έχει παρουσία μέσω της τέταρτης κατά σειρά θυγατρικής εταιρείας που διαθέτει, της EuroEnergy. H συγκεκριμένη θυγατρική έχει ήδη εντάξει στο επενδυτικό της πρόγραμμα μια σειρά από projects παραγωγής ηλιακής ενέργειας και βιοκαυσίμων σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ εξετάζει την υλοποίηση επενδύσεων και στο χώρο των αιολικών πάρκων.
Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: