Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Eurobank Properties: Προσύμφωνο για την εξαγορά οικοπέδου στον Ταύρο

Σύμφωνα με τη στρατηγική της για περαιτέρω ανάπτυξη του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. υπέγραψε προσύμφωνο για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας «Ταύρος Πρότυπη Ανάπτυξη Α.Ε.» από την Dimand A.E.

Η υπό απόκτηση εταιρεία έχει στην αποκλειστική της κυριότητα οικόπεδο έκτασης περίπου 5.646 τ.μ. που βρίσκεται στο Δήμο Ταύρου, επί των οδών 25ης Μαρτίου, Θεσσαλονίκης και Τέω, δίπλα από τον Σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας, επί του οποίου η υπό απόκτηση εταιρεία θα ανεγείρει κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας περίπου 24.000 τ.μ. που θα μισθωθεί από εταιρεία του ομίλου EUROBANK EFG μετά την ολοκλήρωσή του.

Το κτίριο αυτό θα είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε να ενταχθεί στην κατηγορία των κτιρίων Green Building.

Με το προσύμφωνο απόκτησης των μετοχών της εταιρείας «Ταύρος Πρότυπη Ανάπτυξη ΑΕ» συμφωνήθηκε να
καταβληθεί προκαταβολή €10.000.000. Το συνολικό τίμημα (συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής) έχει
συμφωνηθεί στα €50.350.000 για την περίπτωση που η υπό απόκτηση εταιρεία δεν θα έχει οφειλές και άλλες
υποχρεώσεις προς τρίτους. Αν υπάρχουν τέτοιες οφειλές και υποχρεώσεις το τελικό τίμημα θα μειωθεί αντιστοίχως.

Το τελικό τίμημα που θα καταβληθεί από την Εταιρεία θα προέλθει από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν κατά την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007. Η υπογραφή της οριστικής μεταβίβασης απόκτησης των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Η παραπάνω επένδυση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Εταιρείας για την ανάπτυξή της μέσω επιλεκτικών επενδύσεων στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: