Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Dolphin Capital: Στα σκαριά νέες επενδύσεις σε Βαλκάνια και Αμερική

Νέα ακίνητα, κατάλληλα για την υλοποίηση σύνθετων τουριστικών αναπτύξεων (ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες, γήπεδα γκολφ κ.ά.), σχεδιάζει να προσθέσει στο «διεθνές» χαρτοφυλάκιο της η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου Dolphin Capital Investors, η οποία παράλληλα το προσεχές διάστημα ξεκινά την κατασκευή του πρώτου της μεγάλου έργου στην Ελλάδα που αφορά τη δημιουργία του θέρετρου Kilada Hills σε έκταση 2.500 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι.

Η κεντρική Αμερική – Καραϊβική και τα Δυτικά Βαλκάνια (Κροατία, Μαυροβούνιο) αποτελούν τις περιοχές εκείνες όπου ο οίκος DCI επιδιώκει να πραγματοποιήσει τις νέες του επενδυτικές κινήσεις, εξετάζοντας αυτή την εποχή συγκεκριμένες περιπτώσεις ακινήτων.

Υπενθυμίζεται πως η ελληνικών συμφερόντων επιχείρηση έχει ήδη παρουσία στις δύο αυτές γεωγραφικές περιοχές, καθώς συμμετέχει σε project στη μακρινή Δομινικανή Δημοκρατία (αφορά την αξιοποίηση έκτασης 8.000 στρεμμάτων με την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων, γηπέδου γκολφ, παραθεριστικών κατοικιών, κέντρου θαλασσοθεραπείας) και στο έργο ανάπτυξης του παραθεριστικού θέρετρου Livka Bay Resort (εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχειακή μονάδα, μαρίνα, αθλητικό - εμπορικό κέντρο) στις Δαλματικές Ακτές της Κροατίας. Η έναρξη υλοποίησης των δύο αυτών επενδύσεων τοποθετείται χρονικά τον επόμενο χρόνο.

Με διαγωνισμό η επιλογή αναδόχου κατασκευαστή για το Kilada Hills

Πάντως, φέτος η DCI σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του συγκροτήματος Kilada Hills στην περιοχή Πόρτο Χέλι Αργολίδας, καθώς έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες. Για το λόγο αυτό ο επενδυτικός οίκος πρόκειται σύντομα να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει να εκτελέσει το κατασκευαστικό αντικείμενο της πρώτης φάσης του project που περιλαμβάνει την ανέγερση μιας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 120 δωματίων (την οποία σημειωτέον θα διαχειριστεί ο όμιλος Chedi) και τη δημιουργία του γηπέδου γκολφ. Το Kilada Hills θα διαθέτει και δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και περίπου 450 παραθεριστικές κατοικίες, η ανάπτυξη των οποίων θα γίνει σε επόμενο στάδιο. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το management του έργου στο Πόρτο Χέλι θα έχει η θυγατρική εταιρία Aristo Developers. Αυτή τη στιγμή η αξία του χαρτοφυλακίου των έργων της DCI στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπολογίζεται στο ποσό των 2 δισ. ευρώ.

Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: