Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Προς απελευθέρωση 10 στρεμμάτων στην Κηφισιά η Rilken

Προς αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της στην Κηφισιά οδεύει η Rilken, καθώς προετοιμάζει τη μεταστέγασή της στην έδρα της Henkel Hellas στο Μοσχάτο.

Οπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, η κίνηση δεν είναι άμεση, καθώς θα συνεχιστεί και η διαδικασία της μεταφοράς του τομέα καλλυντικών της Henkel Hellas προς τη Rilken, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Εφόσον η εταιρεία λάβει την έγκριση από τη γενική συνέλευση, τότε θα προχωρήσει σε 3-6 μήνες στη μεταστέγαση της έδρας της στο Μοσχάτο.

Η ακίνητη περιουσία, όμως, είναι ένα «φιλέτο», καθώς το οικόπεδο των 10 στρεμμάτων στην Κηφισιά είναι καταχωρημένο στα βιβλία της εταιρείας με αξία κτήσης μόλις 578 χιλ. ευρώ. Το οικόπεδο διαθέτει επίσης στεγασμένη επιφάνεια 9.000 τετραγωνικών μέτρων, αξίας 5,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, για το οικόπεδο η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μεμονωμένη πράξη παραχώρησης προς το Δημόσιο 2.900 τ.μ., προκειμένου να ενταχθεί η έκταση στο σχέδιο πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει βρεθεί ο τρόπος αξιοποίησης, αλλά είναι προφανές ότι για την έκταση όσο και τα κτίρια θα προκύψουν πολλοί ενδιαφερόμενοι αγοραστές. Εκτός όμως από τη μεταφορά, η κύρια αλλαγή η οποία ήδη έχει επίδραση στα αποτελέσματα της εταιρείας είναι η μεταφορά των προϊόντων του Henkel Hellas στη Rilken, χωρίς να καταβάλλονται προμήθειες.

Για το 2007 ο τζίρος της Rilken ανήλθε στα 39,5 εκατ. ευρώ, τα μικτά έσοδα αυξήθηκαν κατά 58%, ενώ η ενοποιημένη κερδοφορία έφθασε τα 100 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 667 χιλ. της προηγούμενης χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: