Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Σφακιανάκης: Μεγάλη επένδυση real estate στο Ναύπλιο

Το ακίνητο της βιομηχανίας τροφίμων Κύκνος που καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο του Ναυπλίου εξασφάλισε πρόσφατα με αντιπαροχή και σχεδιάζει να αξιοποιήσει με τη δημιουργία μικτού συγκροτήματος ο όμιλος Σφακιανάκης μέσω της θυγατρικής εταιρείας Αθωνική Τεχνική.

Στο εν λόγω ακίνητο η κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται έντονα την τελευταία δεκαετία και στον τομέα του real estate, σκοπεύει να αναγείρει συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 36.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 20.000 τ.μ. θα αφορούν κατοικίες (πρώτη και δεύτερη) και τα υπόλοιπα 16.000 τ.μ. ένα μικρό εμπορικό κέντρο και χώρους γραφείων.

Σε ό,τι αφορά το οικιστικό κομμάτι του project στο Ναύπλιο, σημειώνεται πως θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 κατοικίες – διαμερίσματα. Οι εργασίες για την κατασκευή του συγκροτήματος εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν το προσεχές Φθινόπωρο.

Η Αθωνική Τεχνική, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας η εισηγμένη Σφακιανάκης ΑΕΒΕ συμμετέχει από το 2006 με ποσοστό 49,9% (το υπόλοιπο 50,1% διατηρούν οι Κωνσταντίνος και Κυριάκος Περτσινίδης που ασκούν και το management), θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» του εγχώριου real estate με συμμετοχή αυτή τη στιγμή σε περισσότερα από είκοσι εν εξελίξει projects ανάπτυξης ακινήτων ανά την Ελλάδα. Ειδικότερα, σήμερα κατασκευάσει μια σειρά από συγκροτήματα κατοικιών και επαγγελματικών χώρων στο λεκανοπέδιο Αττικής, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Καστοριά, τη Νάουσα, τα Γιάννενα, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Ξάνθη, τις Σέρρες, την Κοζάνη και τη Ρόδο.

Υπερτοπικό εμπορικό πάρκο στα Γιάννενα

Επιπλέον, στο στάδιο των μελετών βρίσκονται ακόμη πέντε έργα αξιοποίησης ακινήτων, μεταξύ των οποίων το οικιστικό – εμπορικό συγκρότημα στο Ναύπλιο και ένα εμπορικό πάρκο στην περιοχή των Ιωαννίνων. Ως προς το τελευταίο επισημαίνεται πως πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι θα αναπτυχθεί σε κομβική θέση κοντά στο σημείο «συνάντησης» της Εγνατίας Οδού με την υπό κατασκευή Ιόνια Οδό. Το εμπορικό αυτό πάρκο θα έχει υπερτοπική εμβέλεια και θα απευθύνεται τόσο στους κατοίκους των Ιωαννίνων και των γειτονικών νομών (Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης), όσο και στους κατοίκους της νότιας Αλβανίας. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως εκτός από τις επενδύσεις στον τομέα του real estate, η Αθωνική Τεχνική ασχολείται και με την εκτέλεση δημοσίων έργων, καθώς διαθέτει εργοληπτικό πτυχίο της 6ης τάξης του ΜΕΕΠ. Μάλιστα, πρόσφατα ανέλαβε πέντε νέα έργα της ΔΕΗ την κατασκευή ή ανακατασκευή γραμμών μέσης και χαμηλής τάσης ρεύματος σε περιοχές της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 28,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: