Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Πάνω από 400.000 τ.μ. σε εμπορικά κέντρα έρχονται για τους Αθηναίους

Εως και καταιγιστικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στους νέους εμπορικούς χώρους και τα malls που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Πρόκειται για το νέο «πακέτο» επενδύσεων που βρίσκεται προ των πυλών και το οποίο θα επιφέρει την πλήρη μεταμόρφωση του εμπορικού χάρτη της πρωτεύουσας.

Από τα πλέον σημαντικά projects είναι αυτό του Golden hall στη Λεωφόρο Κηφισίας. Η Lamda Development χρηματοδοτεί μια φιλόδοξη προσπάθεια σε χώρο 40.000 τ.μ., που θα διαθέτει 140 καταστήματα και πάρκινγκ 1.400 θέσεων. Παράλληλα θα υπάρξουν και χώροι για γραφεία επιφάνειας 4.500 τ.μ. Η συγκεκριμένη επένδυση θα αγγίξει τα 65 εκατ. ευρώ και θα είναι έτοιμη μέχρι τις αρχές του 2009.

Δύο σημαντικές επενδύσεις ετοιμάζει η Reds του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής. Πρόκειται για εμπορικό κέντρο επιφάνειας 100.000 τ.μ. στην Κάντζα (σε συνεργασία με την LSGIE) και για έναν ακόμα χώρο στην περιοχή Γυαλού, συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ. Εκεί θα βρίσκεται και το εκπτωτικό χωριό της McArthur Glen.

Από τις επενδύσεις που θα συζητηθούν είναι και αυτή της Pasal Development. Η εταιρεία θα δημιουργήσει εμπορικό χώρο σε 58.000 τ.μ., με πρώτο της σημαντικό πελάτη την αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος.

Ανάλογες κινήσεις όμως προχωρούν και προς τη μεριά του Βοτανικού, μιας περιοχής που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται και αναμένεται να αποτελέσει το αναδυόμενο «φιλέτο» της Αθήνας, καθώς και στον Ελαιώνα. Η εταιρεία του Μπ. Βωβού, παρά τα προβλήματα, συνεχίζει τις επενδύσεις εκεί δημιουργώντας εμπορικό κέντρο μικρότερο των 70.000 τ.μ.

Την ίδια ώρα και η κοινοπραξία Sonae - Χαραγκιώνης δημιουργεί εμπορικό κέντρο στους πρώην ολυμπιακούς χώρους στο Γαλάτσι, ενώ προχωρά και η επένδυση στο κέντρο Pantheon Plaza.

Δεν υπάρχουν σχόλια: