Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Pasal: Βάζει εμπρός την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άλιμο

Το θεμέλιο λίθο στο κτιριακό συγκρότημα εμπορικής χρήσης που σχεδιάζει να αναγείρει στον Άλιμο βάζει το προσεχές διάστημα η εισηγμένη Pasal Development, η οποία έχει ήδη γίνει αποδέκτης προτάσεων από εμπορικές επιχειρήσεις για τη μίσθωση των περίπου 4.000 τ.μ. του νέου της έργου. Η καινούργια επένδυση της εταιρείας θα ξεπεράσει σε ύψος το ποσό των 15 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της γης) και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2009. Το εμπορικό συγκρότημα, το οποίο παράλληλα θα διαθέτει και υπόγειους χώρους για τη στάθμευση οχημάτων, θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο των 3,9 στρεμμάτων που απέκτησε πρόσφατα η Pasal Development επί της λεωφόρου Αλίμου.

Παράλληλα με την έναρξη των εργασιών αξιοποίησης του ακινήτου στον Άλιμο, η εισηγμένη προτίθεται εντός της τρέχουσας χρήσης να ξεκινήσει την υλοποίηση και μιας σειράς μικρότερων επενδύσεων σε ιδιόκτητα οικόπεδα που διαθέτει στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Λάρισα).

Όσον αφορά το σημαντικότερο εν εξελίξει project της επιχείρησης αυτή τη στιγμή, δηλαδή αυτό της ανέγερσης εμπορικού κέντρου στην οδό Πειραιώς 180, σημειώνεται ότι προς το παρόν η Pasal Development έχει συνάψει δεσμευτικές (ή σχεδόν δεσμευτικές) συμφωνίες για τη μίσθωση περίπου του 70% των χώρων του νέου mall.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Pasal Development, μέχρι τα τέλη του προσεχούς Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μισθώσεις στο εμπορικό κέντρο των 58.000 τ.μ. (23.000 τ.μ. η ενοικιάσιμη επιφάνεια).

Το συγκεκριμένο εμπορικό συγκρότημα, το οποίο σημειωτέον αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2008, θα διαθέτει περί τα 80 καταστήματα και 800 θέσεις parking. Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα αγγίξει τα 59 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται πως θα αποφέρει κέρδη της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ στην εισηγμένη, είτε πουληθεί άμεσα (υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από ΑΕΕΑΠ και funds) είτε παραμείνει στην κυριότητα της Pasal Development και αποτιμηθεί στην εύλογη αξία του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως την κατασκευή της πρώτης φάσης του εμπορικού κέντρου στην οδό Πειραιώς κάνει η εταιρεία Τέρνα, στην οποία πρόκειται να ανατεθεί από την Pasal Development και η δεύτερη φάση του έργου, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: