Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Βωβός: Ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων με νέες αγορές

Στην αγορά ακινήτων για μελλοντική ανάπτυξη σχεδιάζει να προχωρήσει εντός του 2008 η εταιρεία Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική και ήδη, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση οικοπέδων που την ενδιαφέρουν.

Η επιχείρηση επιδιώκει να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με νέα ακίνητα επί των λεωφόρων Κηφισίας, Αθηνών και Ποσειδώνος, αλλά και στις περιοχές του Βοτανικού, του Πειραιά και του Ελληνικού. Η απόκτηση οικοπέδων αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία, αφού σύντομα ολοκληρώνονται τα υπό εξέλιξη σήμερα projects και επομένως η εισηγμένη –η οποία σημειωτέον πέρυσι δεν πραγματοποίησε καμία αγορά– πρέπει να εξασφαλίσει το γρηγορότερο δυνατόν τα κατάλληλα ακίνητα για τα επόμενα έργα της.

Επισημαίνεται ότι εντός του καλοκαιριού η Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική ολοκληρώνει το έργο αναβάθμισης του τουριστικού συγκροτήματος στον Πόρο, ενώ το Φθινόπωρο τελειώνει και η ανέγερση του κτιρίου γραφείων – καταστημάτων επί της λεωφόρου Συγγρού 340. Σε περίπου ενάμισι χρόνο, περί το Σεπτέμβριο του 2009, αναμένεται να έχει τελειώσει και η μεγάλη επένδυση των 250 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία στην περιοχή του Βοτανικού του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας με επιφάνεια περίπου 70.000 τ.μ.

Το μοναδικό καινούργιο project που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επενδυτικό πλάνο της εισηγμένης αφορά την αξιοποίηση της παραθαλάσσιας έκτασης των 62 στρεμμάτων που διαθέτει στο Σούνιο, όπου προωθεί τη δημιουργία τριών πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.

Σχετικά με την αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της επιχείρησης, σημειώνεται ότι στα τέλη του 2007 αποτιμήθηκε στο ποσό του 1,23 δισ. ευρώ έναντι 1,19 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο μέγεθος τον Δεκέμβριο του 2006.

Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: