Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Αξιοποιεί τα ακίνητά της η British Αirways

χέδια για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της σε 60 χώρες, ετοιμάζει η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways η οποία για το σκοπό αυτό διόρισε την Cushman & Wakefield ως τον αποκλειστικό της σύμβουλο ακίνητης περιουσίας, εκτός της Βρετανίας.

Στο χαρτοφυλάκιο της ΒΑ περιλαμβάνονται γραφεία, engineering/cargo και εγκαταστάσεις σε αεροδρόμια καθώς και κατοικίες.

Η Cushman & Wakefield θα διερευνήσει τρόπους αξιοποίησης και μεγιστοποίησης των αποδόσεων του χαρτοφυλακίου.

Εν τω μεταξύ, μια από τις ισχυρότερες και πλέον ελπιδοφόρες αγορές real estate είναι αυτή της Τουρκίας στην οποία κυρίως η ανάπτυξη επικεντρώνεται σε δεκάδες εμπορικά κέντρα.

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία συμβούλων ακινήτων, Cushman & Wakefield, εξαγόρασε την συνεργαζόμενη εταιρεία P&D Real Estate Consultants, στην Τουρκία προκειμένου να έχει παρουσία στην αγορά της γειτονικής χώρας.

Μέχρι σήμερα οι συναλλαγές που έχει κλείσει ή αναλάβει η Cushman & Wakefield είναι πώληση ακινήτου 267 εκατ. ευρώ στην Πόλη, η ανάθεση από την Metro Group Asset Management της πώλησης χαρτοφυλακίου τεσσάρων εμπορικών πάρκων, στην Κωνσταντινούπολη, τα Άδανα, το Konya & Gaziantep, αξίας 130 εκατ. ευρώ, η αναζήτηση εύρεσης χρηματοδότησης ενός project με έδρα την Κωνσταντινούπολη το οποίο αποτελείται από 11.000 διαμερίσματα.

Σε ότι αφορά την αγορά της Τουρκίας αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο επενδύθηκαν 2,7 δις ευρώ σε εμπορικά ακίνητα, οι αποδόσεις είναι στο 7%-8,5% για τα εμπορικά κέντρα και στο 7,5% - 8% για γραφεία. Περίπου 1 εκατ. τετραγωνικά μέτρα μικτής επιφάνειας προς μίσθωση νέων εμπορικών κέντρων πρόκειται να ανοίξουν στην Τουρκία το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: