Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

"Κινούνται" τα ακίνητα της Βιοχάλκο"

Σε έναν από τους πιο ενεργούς «παίκτες» του real estate μετατρέπεται σταδιακά ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ που έπειτα από μεγάλο διάστημα προχωρά όχι μόνο στην αξιοποίηση των υφιστάμενων ακινήτων του αλλά πραγματοποιεί συγχρόνως νέες επενδύσεις.

Ο όμιλος υλοποιεί το τελευταίο διάστημα πρόγραμμα ανάπτυξης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του με στόχο να δημιουργήσει μια σταθερή πηγή εισοδημάτων που θα προστεθεί στα έσοδα από τη βιομηχανική της δραστηριότητα. Η εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας του ξεπερνά σήμερα τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ έχει συστήσει θυγατρική με την επωνυμία Noval και αντικείμενο τη διαχείριση ακινήτων στην οποία έχουν περιέλθει ή πρόκειται να περιέλθουν ιδιοχρησιμοποιούμενα ή μη ακίνητα του ομίλου.

Μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις αφορά οικόπεδο 60 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Κηφισού όπου συνεχίζεται η κατασκευή εμπορικού κέντρου συνολικής επιφάνειας 48 χιλιάδων τετραγωνικών. Από αυτά, τα 25 χιλιάδες έχουν εκμισθωθεί από τον όμιλο Fourlis για δημιουργία του δεύτερου καταστήματος ΙΚΕΑ στην Αθήνα που εδώ και λίγες εβδομάδες βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Στο υπόλοιπο της έκτασης θα κατασκευαστεί κτίριο καταστημάτων.

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ υλοποιεί επίσης επένδυση ανέγερσης συγκροτήματος γραφείων και καταστημάτων σε ακίνητό της στη Λεωφ Κηφισίας. Το συγκρότημα θα διαθέτει γραφεία επιφάνειας 13 χιλ. τ.μ. συν 4 χιλ. τ.μ. για εμπορικά καταστήματα και 550 θέσεις στάθμευσης. Το συγκρότημα γραφείων εκτιμάται ότι μπορεί να ενοικιασθεί σε εταιρεία με προσωπικό έως 800 άτομα.

Ο συμμετοχικός όμιλος διαθέτει επίσης ένα ακίνητο στην πλατεία Καραϊσκάκη το οποίο έχει εκμισθώσει στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη και στεγάζει το ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel, ενώ είναι ιδιοκτήτης σημαντικής αξίας εκτάσεων πέριξ της οδού Πειραιώς, καθώς και γραφειακών χώρων σε Αθήνα, Πειραιά, Ασπρόπυργο και ακινήτων σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Νίκος Χρυσικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: