Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Reds: Στα €322,2 εκατ. η εμπορική αξία των εν εξελίξει επενδύσεων

Στο ποσό των 322,2 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί η εμπορική αξία των projects της εταιρείας Reds όταν αυτά ολοκληρωθούν, με τη μεγαλύτερη συμβολή να έχουν τα έργα που αφορούν στην ανάπτυξη εμπορικού πάρκου στη Γυαλού (100 εκατ. ευρώ), στην αξιοποίηση του ακινήτου της Κάντζας (70 εκατ. ευρώ), στην ανέγερση μικτού συγκροτήματος στο Βουκουρέστι (70 εκατ. ευρώ), αλλά και στην κατασκευή συγκροτήματος γραφείων στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα (50 εκατ. ευρώ).

Το χαρτοφυλάκιο της θυγατρικής του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική περιλαμβάνει σήμερα επτά αναπτύξεις - επενδύσεις, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στην Ελλάδα και οι δύο στη Ρουμανία. Επισημαίνεται πως η συνολική λογιστική αξία των ακινήτων που αναπτύσσει η εισηγμένη διαμορφώνονταν στα τέλη του 2007 στο ποσό των 107,8 εκατ. ευρώ. Εκτός των επτά αυτών projects, η Reds προωθεί παράλληλα τη δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου στην Ελευσίνα, επιφάνειας 15.000 τ.μ. Ήδη έχει υπογράψει προσύμφωνο για την αγορά του ακινήτου όπου θα ανεγερθεί το εμπορικό συγκρότημα, ενώ η υπογραφή του οριστικού συμβολαίου τοποθετείται χρονικά το 2009 και αφού προηγουμένως έχει γίνει πολεοδόμηση του οικοπέδου.

Συμμετοχές σε νέες επενδύσεις

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως η εισηγμένη συμμετέχει με ποσοστό 11,6% στο έργο ανάπτυξης του εκθεσιακού – συνεδριακού συγκροτήματος Athens Metropolitan Expo στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και με ποσοστό 50% στο project αξιοποίησης με σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης οικοπέδου 25,7 στρεμμάτων του ιδρύματος Χατζηκώνστα στην περιοχή Αγίου Ιωάννη – Σίδερα Χαλανδρίου. Ως προς το τελευταίο, επισημαίνεται ότι η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Reds έχει αναδειχθεί ανάδοχος του διαγωνισμού που διεξήγαγε το ίδρυμα Χατζηκώνστα για την επιλογή επενδυτή. Ανάδοχος έχει κηρυχθεί, επίσης, κοινοπραξία της Reds (συμμετοχή 19,5%) για το έργο ανάπτυξης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης εκθεσιακού – συνεδριακού κέντρου του ΟΛΠ.

Σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη της εισηγημένης επιχείρησης για το 2007 υπενθυμίζεται ότι πέρυσι εμφάνισε κύκλο εργασιών 29,8 εκατ. ευρώ έναντι 13,6 εκατ. ευρώ το 2006 (αύξηση 119%), με τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της (EBITDA) να αγγίζουν τα 7,2 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ (αύξηση 61,8%). Τα καθαρά κέρδη της Reds ήταν πέρυσι υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2006, καθώς ανήλθαν στα 4,4 εκατ. ευρώ έναντι των 2 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

Φάνης Γαβρινιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: