Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Sonae Sierra: Ανοίγει τις πόρτες του εμπορικό κέντρο στη Brescia

Στις 22 Απριλίου θα ανοίξει τις πόρτες το εμπορικό κέντρο “Freccia Rossa” στη Brescia, το οποίο προέρχεται από κοινοπραξία της Sonae Sierra (50%), της AIG Global Real Estate Investment Corp (40%) και της Coimpredil (10%). Η ημερομηνία εγκαινίων ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο εργοτάξιο του κέντρου, που διοργανώθηκε από την εταιρεία για τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το καινούριο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο εκτείνεται σε 30.000 τ.μ. και θα φιλοξενήσει 120 καταστήματα, 23 από τα οποία αποτελούν χώρους εστίασης, εστιατόρια με ιταλικές και διεθνείς γαστρονομικές επιλογές. Μερικά από τα καταστήματα που έχουν ήδη εκμισθωθεί περιλαμβάνουν το σουπερμάρκετ ΡΑΜ, τον πολυκινηματογράφο Quilleri, ένα οικογενειακό κέντρο ψυχαγωγίας, το Virgin Active Fitness Centre, τα Zara και Zara Home, το Bershka, το Pull and Bear και το Oysho.

Με 2.500 θέσεις πάρκινγκ, το κέντρο αντιπροσωπεύει μία συνολική επένδυση ύψους € 144 εκατομμυρίων και, μετά την έναρξη λειτουργίας, θα δημιουργήσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

“Το Freccia Rossa αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο της διεθνούς μας εξάπλωσης και είναι το πρώτο εμπορικό μας κέντρο που αναπτύχθηκε εκ του μηδενός από τη Sonae Sierra στην Ιταλία. Επιπλέον, θα εγκαινιάσουμε το δεύτερο έργο μας στην Ιταλία, το Gli Orsi στη Biella, το προσεχές φθινόπωρο.” σχολιάζει ο Alvaro Portela, Διευθύνων Σύμβουλος της Sonae Sierra.

Σημειώνεται ότι όπως υποδηλώνει το όνομά του, η αρχιτεκτονική του “Freccia Rossa” θα αποτίσει φόρο τιμής στο περίφημο αγώνα αυτοκινήτων “Mille Miglia”, που κατέστησε τη Brescia την καρδιά της βιομηχανίας μοτοσικλέτας.

Το “Freccia Rossa” είναι ένα καινοτόμο εμπορικό κέντρο όχι μόνο όσον αφορά στην αρχιτεκτονική αλλά και όσον αφορά στη σύλληψή του, χάρη στην έμφαση που έχει δοθεί στα περιβαλλοντικά θέματα. Το Δεκέμβριο 2007, μάλιστα, το “Freccia Rossa” απέσπασε την περιβαλλοντική πιστοποίηση ISO 14001, αναφορικά με τη διαχείριση των εργασιών από τη φάση της κατασκευής. Αυτή η πιστοποίηση από το Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA), είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των βέλτιστων περιβαλλοντικών πρακτικών κατά τη διάρκεια των σταδίων κατασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: