Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Ακροπόλ Χαραγκιώνης: Νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Στην ιδιοκτησία της εταιρείας Ακροπόλ Χαραγκιώνης πέρασε πρόσφατα ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά ακίνητα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα αυτό που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 40 μεταξύ της πλατείας Αριστοτέλους και της Καρόλου Ντυν, με στόχο την ανάπλασή του και τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος εμπορίου.

Ο νέος ιδιοκτήτης του κτιρίου θα προβεί στην πλήρη ανακατασκευή του, καθώς επίσης και στην προσθήκη ενός ακόμη ορόφου που θα αυξήσει την επιφάνεια της ανωδομής του ακινήτου στα 2.000 τ.μ. Στη συνέχεια οι χώροι του κτιρίου θα μισθωθούν σε εμπορικές αλυσίδες.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την τρίτη επένδυση του ομίλου Χαραγκιώνη στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν προηγηθεί αυτές του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos και του ακινήτου επί της οδού Ωραιοκάστρου στη δυτική πλευρά της πόλης. Στο projects του Mediterranean Cosmos ο όμιλος Χαραγκιώνη συμμετέχει μέσω της θυγατρικής Sierra Charagionis με ποσοστό 39,9% (το υπόλοιπο 60,1% ελέγχει η Lamda Development), ενώ στο ακίνητο στη δυτική Θεσσαλονίκη σχεδιάζει να αναπτύξει συγκρότημα μικτής χρήσης. Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν παλαιά καπναποθήκη και καλύπτει επιφάνεια 18.000 τ.μ.

Επενδύσεις μετ’ εμποδίων και διεκδίκηση έργων ΣΔΙΤ

Παράλληλα με τις νέες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, ο όμιλος Χαραγκιώνη προωθεί δύο μεγάλα projects στο λεκανοπέδιο Αττικής που, όμως, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την υλοποίησή τους. Το πρώτο έργο έχει να κάνει με την αξιοποίηση και τη μετατροπή σε mall του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου, ενώ το δεύτερο με τη δημιουργία του εμπορικού – ψυχαγωγικού κέντρου Aegean Park στην έκταση του πρώην εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά.

Στο μεν πρώτο project εκκρεμεί η έκδοση των απαραίτητων αδειών για τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες, με αποτέλεσμα η ημερομηνία λειτουργίας του νέου εμπορικού κέντρου να έχει πλέον μετατεθεί για το 2010 αντί του 2008 που ήταν αρχικά. Στο δε project στο ακίνητο ΧΡΩΠΕΙ, ο δήμος του Πειραιά και οι τοπικοί φορείς μπλοκάρουν εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια την υλοποίησή του με αποτέλεσμα να είναι πλέον αμφίβολη η πραγματοποίηση της επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ που θα εξασφάλισε περίπου 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία Ακροπόλ Χαραγκιώνης λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό της ΚΕΔ για το έργο ΣΔΙΤ που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και διαχείριση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διεκδικεί το συγκεκριμένο έργο σε συνεργασία με τις τεχνικές εταιρείες Intrakat και ΕΛΤΕΡ.

Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: