Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Sonae Sierra: Επεκτείνεται σε Ιταλία και Ισπανία

Η Sonae Sierra, διεθνής εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, παρέδωσε πρόσφατα, σε μια συμβολική κίνηση, τα κλειδιά στους καταστηματάρχες του "Gli Orsi", καθώς και στους νέους καταστηματάρχες που μίσθωσαν χώρους της επέκτασης του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου "Plaza Μayor".

Το νέο εμπορικό κέντρο "Gli Orsi" βρίσκεται στη Μπιέλα της Ιταλίας και προγραμματίζεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 30 Οκτωβρίου. Αποτελεί μια επένδυση της Sonae Sierra ύψους άνω των €103 εκατομμυρίων. Με Μικτή Εκμισθώσιμη Επιφάνεια (GLA) 41.100 τ.μ., είναι το μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στην περιοχή, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά την εμπορική κίνηση της πόλης. "Η Ιταλία αποτελεί για τη Sonae Sierra αγορά κλειδί και πιστεύουμε ακράδαντα ότι παρουσιάζει ενδιαφέρουσα δυναμική ανάπτυξης" - δήλωσε ο Alvaro Portela, Διευθύνων Σύμβουλος της Sonae Sierra.

Το "Gli Orsi" θα φιλοξενήσει 119 καταστήματα, καθώς και 19 εστιατόρια και μπαρ, παρέχοντας εργασία σε περισσότερα από 850 άτομα, ενώ θα παρέχει δωρεάν στάθμευση για περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει, ως τμήμα των έργων αποζημίωσης, την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 5.000 θέσεων. "Το "Gli Orsi" θα προσφέρει μια νέα εμπορική και ψυχαγωγική εμπειρία στη εμπορική προσφορά της πόλης της Μπιέλα", δήλωσε ο Pietro Malaspina, Διευθύνων Σύμβουλος της Sierra Developments στην Ιταλία.

Η επέκταση του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου "Plaza Mayor", επένδυση ύψους €58 εκατομμυρίων, θα εγκαινιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη κατασκευή προσθέτει 18.800 τ.μ. στην ήδη υπάρχουσα Μικτή Εκμισθώσιμη Επιφάνεια (GLA), καθώς και 1.130 θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα δημιουργεί 850 νέες θέσεις εργασίας. Ο Jose Mena, Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Sonae Sierra στην Ιβηρική, δήλωσε ότι "στις 30 Σεπτεμβρίου, μετά τα εγκαίνια επέκτασης του Plaza Mayor, οι κάτοικοι της Μάλαγα και των γύρω περιοχών θα έχουν στη διάθεσή τους ένα από τα πιο μοντέρνα και ολοκληρωμένα εμπορικά κέντρα στην Ανδαλουσία, με τεράστια εμπορική και ψυχαγωγική προσφορά".


Συνολικά, μετά την επέκταση, το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Plaza Mayor θα έχει Μικτή Εκμισθώσιμη Επιφάνεια 53.100 τ.μ., 153 καταστήματα, 3.480 θέσεις στάθμευσης, 20 αίθουσες κινηματογράφου, 35 εστιατόρια, 1 αίθουσα bowling με 20 διαδρόμους, 1 Mercadona σούπερ μάρκετ, 1 κέντρο αυτοκινήτου , 1 βενζινάδικο, 1 μουσικό σχολείο και 1 γυμναστήριο.

Η Sonae Sierra, δίνοντας βαρύτητα στην περιβαλλοντική προστασία, έχει καθιερώσει συγκεκριμένη πολιτική για την Εταιρική Υπευθυνότητα, ενώ εφαρμόζει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (EMS) με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση κατανάλωσης νερού και τη διαχείριση αποβλήτων. Έτσι και για την κατασκευή του "Gli Orsi" και την επέκταση του "Plaza Mayor", η Sonae Sierra υιοθέτησε τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές κατά τη διάρκεια του σταδίου κατασκευής, με αποτέλεσμα τα δύο έργα να αποτελούν "πράσινα εμπορικά κέντρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: