Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Pasal: Προς πώληση το εμπορικό στην Πειραιώς

Πριν ακόμα ολοκληρωθεί το νέο εμπορικό κέντρο της Pasal στην οδό Πειραιώς 180, η διοίκηση της εταιρείας διαπραγματεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, την πώληση του σε funds και εταιρείες επενδύσεων με ένα τίμημα που θα κυμαίνεται περί τα 70-80 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τρεις αγοραστές, εκ των οποίων ο ένας είναι εισηγμένη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των επαγγελματικών ακινήτων.

Συγκεκριμένα, σε μια περίοδο κατά την οποία η Pasal ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου τον ερχόμενο Νοέμβριο, σε μια έκταση 58.000 τ.μ., εκ των οποίων η στεγασμένη επιφάνεια θα είναι 23.000 τ.μ.

Ηδη η Pasal έχει προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνιών για τη μίσθωση χώρων που αντιστοιχούν στο 60% της συνολικής έκτασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο εμπορικό κέντρο θα στεγαστούν τουλάχιστον 80 καταστήματα, αλλά και χώροι εστίασης.

Εφόσον οι διαπραγματεύσεις ευοδωθούν με έναν από τους τρεις ενδιαφερόμενους, τότε η Pasal θα έχει τη δυνατότητα εξόφλησης του συνόλου του δανεισμού της εταιρείας (82 εκατ. ευρώ), ενώ θα έχει τη δυνατότητα νέων επενδύσεων σε ακίνητα.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία από 23 εκατ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα απέκτησε το 37,8% της Πειραιώς ακινήτων. Για το α΄ τρίμηνο της φετινής χρήσης η Pasal παρουσίασε κέρδη 2,2 εκατ. ευρώ, έναντι 2,1 εκατ. ευρώ.

του Δημήτρη Παφίλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: