Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Στο "χρυσάφι" του τουρισμού επενδύουν οι Σαουδάραβες

Η ξενοδοχειακή εταιρεία Aquis Hotels & Resorts, που διαθέτει κεφάλαια -ύψους 200 με 250 εκ. ευρώ- τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε νέες επενδύσεις σε Κέρκυρα, Κω και Κρήτη. Σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει νέες εξαγορές ξενοδοχειακών μονάδων και στην Τουρκία και την Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, ήρθε σε συμφωνία με τις εταιρείες Hellas Star Resort και Crecostar Hellas συμφερόντων κ. Μαν. Παπακαλιάτη για τη διαχείριση από την επόμενη σεζόν τριών ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων αστέρων.

Του Sandy Beach Resort, που βρίσκεται στην περιοχή Αγ. Γεώργιος στην Κέρκυρα και είναι δυναμικότητας 1.500 κλινών, του Aqua Marine Resort που βρίσκεται στο Τιγκάκι της Κω και έχει 800 κλίνες και από το 2011 του Zorbas Village, δυναμικότητας 600 κλινών που βρίσκεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Aquis, στόχος της είναι να δημιουργήσει αλυσίδα με all inclusive ξενοδοχεία που όμως θα προσφέρουν υπηρεσίες 5 αστέρων.

Η εταιρεία πρόκειται να ανακαινίσει εκ βάθρων τα ξενοδοχεία που εξαγοράζει και σκοπεύει να είναι έτοιμα για το καλοκαίρι του 2009.

Εκτός από τα ελληνικά νησιά, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει σε ανάλογες επενδύσεις σε Τουρκία και Αίγυπτο. Στόχος της είναι να δημιουργήσει μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα που θα ειδικεύεται στον μαζικό ποιοτικό τουρισμό.

Τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι η περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη για την ανάπτυξη της Aquis καθώς λόγω της διεθνούς κρίσης δημιουργούνται ευκαιρίες για εξαγορές ξενοδοχειακών μονάδων αφ΄ ενός, αφ΄ ετέρου οι πολίτες θα αναζητούν την ασφάλεια του all inclusive (όλα πληρωμένα: μεταφορά, ξενοδοχείο, διατροφή, μπαρ κλπ), για να κάνουν ποιοτικές διακοπές.

Της Έφης Καραγεώργου

Δεν υπάρχουν σχόλια: