Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Ανακατατάξεις στον όμιλο Βιοχάλκο

Ευρύτερες ανακατατάξεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον όμιλο Βιοχάλκο το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τις οποίες τα στελέχη του εκτιμούν ότι θα βελτιώσουν σημαντικά τα περιθώρια κέρδους τους, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα «όπλα» που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η νέα αυτή πολιτική είναι η πλήρης ανάπτυξης της εταιρΕίας η οποία θα διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία της ομίλου, ενώ παράλληλα περαιτέρω αξία θα της προσδώσει και η συμφωνία με την αμερικάνικη Nucor.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες, από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν πολύ καλά τα της Βιοχάλκο, επιμένουν πως επίκειται μία ακόμη μεγάλη συμφωνία, που ίσως ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι, για την οποία όμως δεν αφήνουν να διαρρεύσει κάτι συγκεκριμένο.

Μεγάλη βαρύτητα στην καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων της θα δώσει η Βιοχάλκο, προσπαθώντας να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται, και είναι πολύ πιθανό, να συσταθεί εταιρΕία real estate.

Η αξία των ακινήτων που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Βιοχάλκο ξεπερνά σε αξία τα 500 εκατ. ευρώ και οι επικεφαλής της επιχείρησης πιστεύουν ακράδαντα πως η καλύτερη αξιοποίησή τους, μπορεί να φέρει στην Βιοχάλκο σημαντικές υπεραξίες.

Το πρώτο και μεγαλύτερο ακίνητο της εταιρείας βρίσκεται στην Λ. Κηφισού και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου το οποίο θα έχει συνολική στεγασμένη και αξιοποιήσιμη επιφάνεια 48.000 τ.μ. Από αυτά τα 25.000 τ.μ. έχουν μισθωθεί στον όμιλο Φουρλή όπου και ήδη λειτουργεί το δεύτερο ΙΚΕΑ.

Τα υπόλοιπα θα μισθωθούν σε άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να δηλώσουν παρών στο νέο εμπορικό κέντρο που θα δημιουργηθεί, και θα είναι το πρώτο μεγάλο στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Το δεύτερο μεγάλο project που θα προωθηθεί από την Βιοχάλκο είναι η δημιουργία συγκροτήματος γραφείων στο Χαλάνδρι σε οικόπεδα που διαθέτει η εταιρεία και είναι όμορα στα σημερινά γραφεία της ΣΙΔΕΝΟΡ. Δεν αποκλείεται πάντως μέρος των γραφείων να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των εταιρειών του ομίλου και ειδικά της ΣΙΔΕΝΟΡ.

Παράλληλα, μεθοδεύεται η κατασκευή συγκροτήματος γραφείων και καταστημάτων σε ακίνητο της εταιρίας επί της Λ. Κηφισίας, που θα διαθέτει χώρους 13.000 τ.μ. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα περιλαμβάνονται 4.000 τ.μ. για εμπορικά καταστήματα και χώρος στεγασμένος για πάρκινγκ με 550 θέσεις. Ο χώρος των γραφείων πάντως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρεία που έχει 800 – 1000 άτομα προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι η Βιοχάλκο έχει στην ιδιοκτησία της και το χώρο που βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο Imperial που ανήκει στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη.

Επίσης, η Βιοχάλκο διαθέτει σειρά άλλων ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, για τα οποία αναζητούνται οι καλύτερες δυνατές λύσεις προς αξιοποίησή τους.

Του Θανάση Παπαδή

Δεν υπάρχουν σχόλια: