Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Βωβός: Groupama και Wind ενδιαφέρονται για Ελφίνκο;

Σε προχωρημένες επαφές με διεθνείς ομίλους που επιθυμούν να μισθώσουν χώρους στο ακίνητο Ελφίνκο επί της λεωφόρου Συγγρού βρίσκεται η διοίκηση της Βωβός και ενδεχομένως μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα να υπάρχουν και εξελίξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι είναι αρκετοί, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, ο πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός της Groupama, γνωστός από την εξαγορά της Φοίνιξ από την Εμπορική, αλλά και διεθνής τηλεπικοινωνιακός όμιλος, με τις φήμες να κάνουν λόγο για την Wind. Βέβαια, προς το παρόν δεν έχουν τελειώσει οι επαφές, ενώ υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες.

Πάντως, δεδομένου ότι οι χώρος παραδίδεται πλήρως κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο, μάλλον οι όποιες επαφές και συζητήσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα. Θυμίζουμε ότι αναφερόμαστε στην υπογραφή συμφωνίας για τη μίσθωση του υπόλοιπου 50% των χώρων του κτιρίου γραφείων - καταστημάτων που αναγείρει στο ακίνητο Ελφίνκο επί της λεωφόρου Συγγρού, εκ του οποίο θα μισθωθούν κάπου στα 4.000 - 5.000 τ.μ. περίπου.

Τέλος, στον όμιλο είναι ως γνωστόν εν αναμονή της λήψης των τελικών αδειών για το project στο Βοτανικό, κάτι που αναμένεται, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ομίλου, να ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα. Υπενθυμίζεται πως με βάση την τελευταία αποτίμηση της αξίας των επενδυτικών ακινήτων της εταιρίας που έγινε στα τέλη του 2007, αυτή ανέρχεται στο ποσό του 1,23 δισ. ευρώ έναντι 1,19 δις. ευρώ πριν από ένα χρόνο, εμφανίζεται δηλαδή αυξημένη κατά 3%, ενώ η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι φέτος η καθαρή αξία ανά μετοχή της Βωβός θα ανέρθει στα επίπεδα των 23 - 23,5 ευρώ περίπου.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: