Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Επένδυση στην Πολωνία ετοιμάζουν από κοινού Intrakat, Βάρδας και Αλφα Γκρίσιν

Το πρώτο τους κοινό επιχειρηματικό βήμα στο εξωτερικό επιχειρούν σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνική εταιρία Ιntrakat,ο Βάρδας, η Aλφα Γκρίσιν καθώς και μία ακόμη κυπριακή εταιρία, συμφερόντων του Ομίλου Φουρλή. Ειδικότερα, οι τρεις πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν με στόχο της απόκτηση μεγάλης έκτασης περί των 300 στρεμμάτων στην Πολωνία, πραγματοποιώντας την πρώτη τους μεγάλη κοινή επένδυση real estate.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις για την απόκτηση της έκτασης είναι σε πολύ καλό δρόμο και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. Ευρώ αφορά την ανέγερση συγκροτήματος με οικιστικές και εμπορικές χρήσεις. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα ποσοστά συμμετοχής των τεσσάρων εταιριών, κάτι που όπως εκτιμάται θα συμβεί με την υπογραφή των οριστικών συμβολαίων. Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα η κατάθεση των σχεδίων του project προκειμένου η έκδοση των οικοδομικών αδειών να ολοκληρωθεί εντός του έτους.
Για τον Ομιλο Βάρδα είναι το πρώτο επιχειρηματικό βήμα που πραγματοποιείται εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ η κίνηση αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρίας για την σταδιακή έξοδος του concept Vardas στο εξωτερικό και ειδικότερα στις αγορές της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Μάλιστα για το λόγο αυτό η εταιρία έχει αναθέσει σε εξειδικευμένο σύμβουλο τη μελέτη των εν λόγω αγορών και διερευνά την αγορά ακινήτων, προσανατολιζόμενη στα εμπορικά κέντρα που δημιουργούνται στα Βαλκάνια και στην ΝΑ. Ευρώπη. Οσον αφορά το εσωτερικό, η εταιρία προχωρά στην ανάπτυξη των καταστημάτων Tie Rack, την αντιπροσώπευση των οποίων ανέλαβε προσφάτως. Το πρώτο κατάστημα αναμένεται να δημιουργηθεί στο εμπορικό κέντρο της Pasal στην οδό Πειραιώς, ενώ συνολικά προβλέπεται η λειτουργία τριάντα - σαράντα νέων σημείων πώλησης εντός της τετραετίας 2008 - 2011.

Ελένη Μπότα

Δεν υπάρχουν σχόλια: