Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Βωβός: Ανεμπόδιστη η ανάπτυξη του mall στο Βοτανικό

Την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το νομαρχιακό συμβούλιο Αθήνας για το μεγάλο εμπορικό κέντρο που αναπτύσσει στην περιοχή του Βοτανικού εξασφάλισε η εταιρεία Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική.

Έτσι, η επένδυση των περίπου 250 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εισηγμένη ξεπέρασε και τον τελευταίο σκόπελο και πλέον το project προχωρά χωρίς ουσιαστικές γραφειοκρατικές εκκρεμότητες.

Οι εργασίες για την ανέγερση του νέου mall στο Βοτανικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου ένα χρόνο. Στη συνέχεια, οι χώροι του συγκροτήματος θα παραδοθούν στις εμπορικές επιχειρήσεις που θα τους μισθώσουν προκειμένου να δημιουργήσουν τα καταστήματά τους, με στόχο αυτό να ξεκινήσει τη λειτουργία του λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2009.

Ήδη, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εμπορικές αλυσίδες –ελληνικές και ξένες– που ενδιαφέρονται να νοικιάσουν χώρους στο νέο mall και εντός του 2008 αναμένεται να υπογράψει τα πρώτα μισθωτήρια συμβόλαια.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπορικό κέντρο της εταιρείας Μ. Βωβός – Διεθνής Τεχνική στο Βοτανικό, το οποίο κατασκευάζεται σε έκταση 43 στρεμμάτων, θα είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος mall της χώρας με συνολική επιφάνεια 70.000 τ.μ. και υπόγειους χώρους για τη στάθμευση 3.000 αυτοκινήτων. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως η αποτίμηση του mall, όταν αυτό αρχίσει να λειτουργεί, εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 700 εκατ. ευρώ. Στόχος της εισηγμένης επιχείρησης είναι να πουλήσει –είτε στο σύνολό του είτε κατά ένα τμήμα του– το εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, εγγράφοντας σημαντικά κέρδη. Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από την έναρξη της λειτουργίας του.

Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: