Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Πού βρίσκονται τα Μεγαλύτερα Εκπτωτικά Κέντρα

Empoli Outlet ονομάζεται το νέο εκπτωτικό πολυκατάστημα που άνοιξε στην Αττική, στη Ν. Ιωνία, ιδιοκτησίας του κ. Σ. Παπαϊωάννου, βασικού μετόχου της εταιρείας παιδικών ενδυμάτων Lapin.
Η έκταση του Empoli φτάνει τα 6.000 τ.μ., είναι χωρισμένο σε τρεις ορόφους, ισόγειο και υπόγειο, μάλιστα η επένδυση ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ. Διαθέτει 42 shops in a shop και 125 επωνυμίες σε ανδρική, γυναικεία, παιδική ένδυση και υπόδηση και αθλητικά είδη, με προϊόντα όχι μόνο προηγούμενης αλλά και τρέχουσας σεζόν σε χαμηλές τιμές.

Στις επωνυμίες του περιλαμβάνονται οι Gap, Nautica, Timberland, Diesel, Columbia, Puma, Adidas, New Balance κ.λπ. Επίσης στον τελευταίο όροφο υπάρχει Bazaar με επώνυμα είδη διαφόρων εταιρειών. Αυτή την περίοδο, στον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιεί Bazaar η Notos Com, με επωνυμίες όπως οι
Ralph Lauren, Lacoste, Newman, με έκπτωση που ξεπερνά το 50%.

Euro Outlet Store ονομάζονται τα δύο νέα εκπτωτικά πολυκαταστήματα που ανοίγουν σύντομα στην Αττική και είναι ιδιοκτησίας του κ. Σ. Παναγόπουλου, υπεύθυνου franchising για τη Sergio Tacchini στην Ελλάδα.

Το πρώτο Euro Outlet Store ανοίγει στα τέλη Ιουνίου και βρίσκεται στο Ελληνικό (δίπλα στο ΑΒ Βασιλόπουλος). Έχει έκταση 3.500 τ.μ. και διαθέτει επώνυμα είδη ανδρικής, γυναικείας και παιδικής ένδυσης, υπόδησης και αθλητικά με έκπτωση που ξεκινούν από 30%.

Το δεύτερο Euro Outlet Store ετοιμάζεται στο Ίλιον Αττικής, θα λειτουργήσει περί τα τέλη Ιουνίου και θα καλύπτει τις περιοχές Πετρούπολη, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι και Περιστέρι. Η έκταση του φτάνει τα 6.500 τ.μ. και εκτός από τα επώνυμα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, διαθέτει και χώρους ψυχαγωγίας (bowling, ice skating, πατινάζ . και cafe).

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, το εμπόριο κλείνει προς επώνυμο αλλά φθηνό προϊόν, μάλιστα επείγει η κατανάλωση των αδιάθετων εμπορευμάτων.

Τα εκπτωτικά πολυκαταστήματα μεγάλων διαστάσεων έχουν σημαντικές προοπτικές στην ελληνική αγορά, τονίζει ο κ. Ν. Παπαθανασίου, γενικός διευθυντής του Factory Outlet, που αποτελεί ένα από τα πρώτα οργανωμένα εκπτωτικά πολυκαταστήματα στη χώρα μας. «Ο κόσμος ψάχνει το επώνυμο, το ποιοτικό, σε καλή τιμή».

To νέο Factory που ετοιμάζεται στο «Ελ. Βενιζέλος» θα έχει έκταση 13.000 τ.μ. και υπολογίζεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2006. Η έκπτωση στα προϊόντα που διαθέτει διαρκεί όλο τον χρόνο και κυμαίνεται μεταξύ 30% και 80%.

Στον Προμαχώνα Σερρών βρίσκεται το Big Outlet Center, το οποίο συνδυάζει αγορές με ψυχαγωγία και διασκέδαση. Ανήκει στην Προμαχώνας Α.Ε., στην οποία το 62% κατέχει ο πολυεθνικός όμιλος Genet.

To Big Outlet Center έχει έκταση 16.800 τ.μ. και διαθέτει 37 καταστήματα, όπου φιλοξενούνται γνωστά ονόματα στον χώρο της μόδας, των αξεσουάρ, των κοσμημάτων, των ηλεκτρικών ειδών. Το επισκέπτονται καταναλωτές από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο μέσος όρος των εκπτώσεων που κάνει φτάνει το 35%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: