Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Στην… παραλία με 150 εκατ. ευρώ ο κ. Πανούσης της Αττικατ

της Μαριάννας Τζάννε

Την πρώτη του μεγάλη τουριστική επένδυση, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, σε μια τοποθεσία πόλο έλξης εργολάβων, εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματιών, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο κ. Παναγιώτης Πανούσης της Αττικατ στην περιοχή του Ελληνικού. Πρόκειται για την αξιοποίηση της ολυμπιακής εγκατάστασης του κέντρου ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά, με φορέα υλοποίησης τη Σείριος, θυγατρική εταιρεία της Παρνασσός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών αναμένεται να δοθούν οι οικοδομικές άδειες του έργου προκειμένου να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες που θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια. Το έργο φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Μαρίνας του Φλοίσβου που εκμεταλλεύονται η Lamda Development, η Τεχνική Ολυμπιακή και η ΕΤΑ, σχεδιάζοντας υποδομές που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά το τοπίο των νοτίων προαστίων που συνορεύει με το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού και όπου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έχει φιλόδοξα σχέδια… οικιστικής αξιοποίησης, παρά τη θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τα σχέδια του έργου, στην έκταση που καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά προβλέπεται να κατασκευαστούν περισσότερα από 60.000 τ.μ. κτιρίων, όπου θα λειτουργούν μαρίνα, 30 πολυτελή καταλύματα πέντε αστέρων, εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο αλλά και ελικοδρόμιο που θα εξυπηρετεί όσους ελλιμενίζουν τα σκάφη τους και όσους επισκέπτονται τις τουριστικές βίλες.

Υπολογίζεται ότι η μαρίνα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή και θα είναι από τα πρώτα έργα που θα δοθούν προς εκμετάλλευση θα μπορεί να εξυπηρετήσει 760 σκάφη από περίπου 250 που είναι η δυναμικότητα της Μαρίνας του Φλοίσβου. Προς το παρόν, φαίνεται να εγκαταλείπεται το σχέδιο για την ανάπτυξη κινηματογράφων στην περιοχή.

Με το φιλέτο του Αγίου Κοσμά φλερτάρουν εδώ και καιρό ουκ ολίγοι επιχειρηματικοί παράγοντες. Στον διαγωνισμό για την εκμίσθωση της ολυμπιακής εγκατάστασης συμμετείχε σε άλλη κοινοπραξία από εκείνη της Αττικατ και ο όμιλος της ΓΕΚ των κυρίων Περιστέρη, Κάμπα, ο οποίος ως γνωστόν σήμερα ελέγχει περί το 22% των μετοχών της τεχνικής εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο ότι γνώστες της αγοράς υποστηρίζουν ότι η μίσθωση του ακινήτου από τη Σείριος βάρυνε θετικά στη σύμπραξη μεταξύ των δύο εταιρειών, μολονότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος του μεγάλου ομίλου στο έργο. Ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο project φημολογείται ότι υπήρξε και από την πλευρά του εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη, χωρίς όμως αίσιο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: