Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για τον Βωβό

Νέους δρόμους ανοίγει ο Βωβός καθώς μετά την αγορά γραφείων, η οποία έκανε ευρύτερα γνωστή την εταιρεία, η εισηγμένη εισέρχεται πλέον στο τουριστικό real estate αλλά και στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των εμπορικών κέντρων. Οι υπεραξίες που αναμένεται να αποκομίσει από το νέο Mall στο Βοτανικό αλλά και το μεγάλο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του οποίου η αξία ξεπερνάει το 1 δις. ευρώ έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ξένων επενδυτικών funds για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης. Η αγορά καταστημάτων λιανικής πώλησης είναι ένας τομέας στον οποίο o Βωβός προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς στο μέλλον.
Η Ελλάδα έχει μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές εμπορικών κέντρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μέσο όρο μόνο 20 τ.μ. ανά 1.000 κατοίκους, σε σύγκριση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 150 τ.μ..
Παράλληλα η εισηγμένη σκοπεύει να εισχωρήσει στην αγορά εξοχικών κατοικιών. Η εγχώρια ζήτηση για τοποθεσίες εξοχικών κατοικιών σε μικρή απόσταση από την Αθήνα προβλέπεται να αυξηθεί, καθώς η πρόσβαση προς αυτές έχει διευκολυνθεί ύστερα από τις πρόσφατες βελτιώσεις στις υποδομές.
Ο όμιλος προτίθεται να κατασκευάσει παραλιακές εξοχικές κατοικίες, αρχικά με εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στα νησιά. Η εταιρεία έχει ήδη σχεδιάσει την είσοδό της στην αναπτυσσόμενη αγορά εξοχικής κατοικίας με ένα μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικό έργο στην περιοχή Galata Πόρου.
Το οικόπεδο όπου θα γίνει η ανέγερση έχει έκταση 89.000 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα σε λειτουργία και ημιτελείς κατοικίες. Το δεύτερο οικόπεδο, που θα αναπτυχθεί είτε ως τουριστικό συγκρότημα είτε ως εξοχικές κατοικίες βρίσκεται στην τοποθεσία «Πουνταζέζα» Σουνίου.
Το συγκεκριμένο project εισέρχεται στην τελική ευθεία καθώς η εταιρεία έλαβε και την τελευταία από τις τρείς απαιτούμενες άδειες. Το έργο αφορά στην κατασκευή τριών ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων σε παραθαλάσσιο ιδιόκτητο οικόπεδο 62.000 τ.μ..
Τον περασμένο Αύγουστο η εταιρεία έλαβε άδεια κατασκευής για επιφάνεια 5.361 τ.μ. Η δεύτερη άδεια που ελήφθη στο τέλος Δεκεμβρίου αφορούσε 2.778 τ.μ. ενώ η τρίτη και τελευταία οικοδομικής άδεια αφορούσε 3.636 τ.μ..
Η συνολική επιφάνεια ανωδομής των τριών συγκροτημάτων θα ανέλθει σε περίπου 12.000 τ.μ. Με την υλοποίηση του project η εισηγμένη εισέρχεται με αξιώσεις και στον κλάδο της τουριστικής ανάπτυξης. Η κατασκευή θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών.
H υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα επιταχύνει και τις εργασίες κατασκευής του εμπορικού κέντρου που δημιουργεί η εισηγμένη στην ίδια περιοχή.
Οι εκσκαφές ολοκληρώνονται και σύντομα θα αρχίσει η ανέγερση. Το εμπορικό κέντρο προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2009. Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται κοντά στα 250 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έχει δεχθεί ήδη προτάσεις για την πώληση του, οι οποίες έχουν απορριφθεί καθώς η αξία όταν θα λειτουργήσει εκτιμάται κοντά στα 700 εκατ. ευρώ.
Το εμπορικό κέντρο κατασκευάζεται κοντά στην περιοχή που θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και θα διαθέτει 70.000 τ.μ. εμπορικών χώρων και περισσότερες από 3.000 θέσεις parking.

Δεν υπάρχουν σχόλια: