Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Τρία νέα ακίνητα αξίας €20 εκατ. στο χαρτοφυλάκιο της Pasal

Τρία νέα ακίνητα προσθέτει το προσεχές διάσημα στο χαρτοφυλάκιο της η εταιρεία Pasal Development, επενδύοντας για την αγορά τους περί τα 20 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, αύριο υπογράφεται το συμβόλαιο αγοράς του πρώτου από τα τρία ακίνητα, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις νέες επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν τόσο από τα κεφάλαια που άντλησε η εταιρεία με την ευκαιρία της εισαγωγής της στο ΧΑ, όσο και από τραπεζικό δανεισμό. Σημειώνεται ότι και τα τρία ακίνητα θα αξιοποιηθούν για εμπορικές αναπτύξεις.

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Pasal που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εγκρίθηκε πρόγραμμα stock options για στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, το οποίο ωστόσο θα πραγματοποιηθεί υπό την αίρεση ότι θα επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης το πρόγραμμα προαίρεσης θα εξελιχθεί σε διάστημα 3 ετών και θα αφορά μέχρι το 5% των μετοχών της εταιρείας. Οι μετοχές που θα διατεθούν θα προκύψουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα διατεθούν στην τιμή των 3 ευρώ έκαστη.

Θα χορηγηθούν συνολικά έως 750.000 δικαιώματα καθένα εκ των οποίων θα αντιστοιχεί σε μία μετοχή, δηλαδή σε περίπτωση που ασκηθούν όλα τα δικαιώματα θα διατεθούν συνολικά έως 750.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης τη μεταβίβαση σε θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού (SVP) του project που αναπτύσσει η Pasal στην οδό Πειραιώς 180 και αφορά την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Pasal, κ. Σωτήρη Θεοδωρίδη, η κίνηση αυτή διευκολύνει την συμμετοχή επενδυτή (fund ή ΑΕΕΑΠ) στο project, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται στα τέλη του προσεχούς Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να διακρατήσει το Mall για περίπου ένα χρόνο και στη συνέχεια να μεταβιβάσει είτε το σύνολο, είτε μέρος αυτού.

Ήδη έχει μισθωθεί το 50% των χώρων του εμπορικού κέντρου σε αλυσίδες όπως οι Dixxons, Βάρδας, Καλογήρου και Η&Μ. Η έναρξη λειτουργίας του εμπορικού κέντρου, από το οποίο η Pasal θα εξασφαλίζει ενοίκια ύψους 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως, τοποθετείται στις αρχές Δεκεμβρίου 2008.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το προσεχές διάστημα η εταιρεία θα προβεί στην ίδρυση θυγατρικής στη Σερβία για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στη συγκεκριμένη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου θα συζητηθεί η διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ για τη χρήση του 2007, με ημερομηνία αποκοπής την 21η Μαΐου και έναρξη πληρωμής την 28η Μαΐου.

Φάνης Γαβρινιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: