Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Επώνυμοι μνηστήρες για τα «φιλέτα» της Αθήνας

Γη και ύδωρ και πολλά… μύρια εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν πανίσχυροι επιχειρηματίες και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις για να αποκτήσουν ή να μισθώσουν τα τελευταία ελεύθερα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Η αξία για την αγορά ή την ενοικίασή τους προβάλλει αμύθητη, αυτό όμως δεν εμποδίζει επιχειρηματίες όπως η κυπριακή οικογένεια Ιωάννου, οι γνωστοί ξενοδόχοι κύριοι Δασκαλαντωνάκης και Φωκάς αλλά και μεγάλες αλυσίδες όπως είναι η γαλλική Fnac, η σουηδική H&M και η ισπανική Zara να κονταροχτυπιούνται για τα εμπορικά φιλέτα που αποτελούν τη «βιτρίνα» της Αθήνας.

Κολωνάκι
Πριν από λίγες μέρες η οικογένεια Ιωάννου σε συνεργασία με τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη της εταιρείας επενδύσεων ακινήτων Dolphin Capital Investor πλήρωσαν 32 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν το ιστορικό κτίριο Δοξιάδη, στην περιοχή του Λυκαβηττού, που στέγαζε τις δραστηριότητες της εταιρείας πληροφορικής Unisystems. Οι νέοι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να ανακατασκευάσουν το ακίνητο, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ., με σκοπό να το αξιοποιήσουν για εμπορική χρήση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο της μετατροπής τους σε ξενοδοχείο πόλης μέσω της εταιρείας Κυκλάμινο Α.Ε. Ο Κύπριος επιχειρηματίας επενδύει, τα τελευταία χρόνια, στην αγορά ή κατασκευή μικρών ξενοδοχείων πόλης και στην Αθήνα διαθέτει ήδη τέσσερα (Semiramis, Twenty One, Kefalari Suites, The Periscope).

Κολοκοτρώνη
Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του ακινήτου που βρίσκεται στη γωνία Κολοκοτρώνη και Βουλής που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Ο χώρος είναι συνολικής επιφάνειας 5.500 τ.μ. και ήταν παλιότερα μισθωμένος στη γαλλική εταιρεία Habitat, η οποία χρεοκόπησε. Το ΜΤΣ βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών και οικονομικών προσφορών των υποψηφίων, οι οποίοι θα το μισθώσουν για 25 χρόνια, έναντι τιμήματος 30 εκ. ευρώ. Στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται μεγάλες εμπορικές εταιρείες ένδυσης, τεχνολογίας αλλά και τράπεζες.

Μητροπόλεως
Μετ’ εμποδίων διεξάγεται ο διαγωνισμός της Εκκλησίας για την ενοικίαση του «χρυσού» κτιρίου της στη Μητροπόλεως, που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας και είναι συνολικής επιφάνειας 7.000 τ.μ. Πρόσφατα κηρύχθηκε άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός καθώς οι υποψήφιοι (οι όμιλοι Δασκαλαντωνάκη και Φωκά) δεν πρόσφεραν το τίμημα που προσδοκούσαν οι ιερείς μπίζνεσμαν του real estate. Το υπουργείο Παιδείας κατέβαλλε μηνιαίο μίσθωμα 66.000 ευρώ, αλλά οι υποψήφιοι ένοικοι δεν έδιναν παραπάνω από 120.000 ευρώ. Η Εκκλησία προσανατολίζεται στη διενέργεια και τρίτους διεθνούς διαγωνισμού.

Σταδίου
«Ορφανό» είναι προς το παρόν το ακίνητο της εφοπλιστικής οικογένειας Προκοπίου στην οδό Σταδίου που άλλοτε στέγαζε την αλυσίδα «Ακρον Ιλιον Κριστάλ». Για τον χώρο είχε εκδηλώσει στο παρελθόν ενδιαφέρον η αλυσίδα ψηφιακής τεχνολογίας Fnac, αλλά προς το παρόν το ακίνητο παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Πατησίων
Σε πολυκατάστημα για χαμηλά καταναλωτικά βαλάντια μετατρέπεται το ιστορικό «Μινιόν» στην οδό Πατησίων, το οποίο ανακατασκευάζεται από τον νέο ιδιοκτήτη του κ. Σάμι Φάις της Elmec Sport και αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του 2008. Το κόστος της συνολικής επένδυσης για την επαναλειτουργία του καταστήματος υπολογίζεται να ανέλθει σε 65 εκ. ευρώ.

της Μαριάννας Τζάννε

Δεν υπάρχουν σχόλια: