Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Στα σκαριά νέα επένδυση real estate από τον Όμιλο Κοπελούζου

Την απόκτηση ενός νέου ακινήτου, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών χώρων που διαθέτει, προωθεί το τελευταίο διάστημα ο όμιλος Κοπελούζου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής του τμήματος real estate του ομίλου εξετάζουν δύο διαφορετικές περιπτώσεις αγοράς ακινήτου στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με την μεν πρώτη να αφορά έτοιμο κτίριο γραφείων, τη δε δεύτερη να έχει να κάνει με οικόπεδο που είναι κατάλληλο για την ανέγερση συγκροτήματος επαγγελματικής χρήσης. Οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες των «υποψήφιων» προς αγορά ακινήτων βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα. Μάλιστα, εκτιμάται πως εντός του Φθινοπώρου –εφόσον υπάρξει συμφωνία– θα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου που τελικά θα επιλέξει να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος Κοπελούζου. Σημειώνεται πως το ύψος της νέας αυτής επένδυσης θα αγγίξει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ο όμιλος Κοπελούζου έχει υπό την ιδιοκτησία και διαχείρισή του πέντε ακίνητα γραφείων – καταστημάτων στην Αττική, με το σύνολο σχεδόν των χώρων αυτών (περίπου το 97%) να είναι μισθωμένο σε μεγάλους ξένους και ελληνικούς επιχειρηματικούς οίκους (Societe Generale, Sony Ericsson, ING, Enel, Minoan Group, Δάφνη Επικοινωνίες κ.ά.). Παράλληλα, αναπτύσσει ένα project ανάπτυξης συγκροτήματος 26 εξοχικών κατοικιών στο Πυργάκι της Νάξου, ενώ προωθεί ακόμη δύο ανάλογα έργα (μικρότερης κλίμακας) στο Καστράκι Νάξου (οι εργασίες θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες) και στη Μύκονο.

Εκτός των συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών, ο όμιλος Κοπελούζου ενδιαφέρεται να επενδύσει και στο χώρο της πρώτης κατοικίας στο λεκανοπέδιο, εφόσον πρώτα εξασφαλίσει το κατάλληλο οικόπεδο. Σημειώνεται πως πέρυσι ολοκλήρωσε την κατασκευή και πώληση του οικιστικού συγκροτήματος «Νέα Φιλοθέη» στο Μαρούσι, το οποίο αποτελούνταν από 87 πολυτελή διαμερίσματα.

Χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 150 εκατ. ευρώ

Η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων που έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του ο όμιλος Κοπελούζου ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα προσεχή χρόνια με δεδομένη την απόφαση της διοίκησής του για ενίσχυση της θέσης του στο συγκεκριμένο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο όμιλος σχεδιάζει να συστήσει μια νέα θυγατρική εταιρεία που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο δραστηριότητας την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων. Επισημαίνεται πως ο όμιλος Κοπελούζου κάνει σήμερα τις συγκεκριμένες εργασίες μέσω τεσσάρων διαφορετικών θυγατρικών επιχειρήσεων, τις οποίες και ίδρυσε προ δεκαετίας με σκοπό την υλοποίηση projects ενέργειας. Η συγκέντρωση των έργων real estate σε ένα εταιρικό σχήμα (το οποίο δεν αποκλείεται στη συνέχεια να μετεξελιχθεί σε εταιρεία επενδύσεων ακινήτων – ΑΕΕΑΠ) εκτιμάται πως θα συμβάλει στην εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων του ομίλου Κοπελούζου στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, όπου επιδιώκει να καταστεί σταδιακά σημαντικός πόλος.

Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: