Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Eurobank Properties: Προσύμφωνο για το 100% βουλγαρικής εταιρείας

Προσύμφωνο για την υπό συγκεκριμένους όρους, εξαγορά του 100% των μετοχών βουλγάρικης εταιρείας εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας, υπέγραψε η Eurobank Properties AEEAΠ με την Arcon Constructions.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η βουλγαρική εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια ακινήτου επί του οποίου θα ανεγερθεί κτήριο μικτής χρήσης (γραφείων/καταστημάτων), του οποίου η κατασκευή εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2011. Κατά την ολοκλήρωση, το κτίριο θα έχει μικτή επιφάνεια 31.530 τ.μ., και 370 θέσεις στάθμευσης.

Το ακίνητο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Σόφιας, επί των οδών Todor Alexandrov Blvd., Sredna Gora Street and Strandza Street, κοντά σε σταθμό μετρό και θα περιλαμβάνει 32 ορόφους γραφείων τάξης Α και ισόγεια καταστήματα.

Το τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας που κατέχει το εν λόγω ακίνητο έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 90,8 εκατ. ευρώ για την περίπτωση που δεν θα έχει οφειλές και άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους (debt-free)

Η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ θα αποκτήσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία με την πιστοποίηση του 75% της κατασκευής, παρακρατώντας το 25% του συμφωνηθέντος τιμήματος έως την ολοκλήρωση όλων των κατασκευαστικών εργασιών και την τελική παραλαβή του Κτιρίου από τον Πωλητή.

Η Arcon Constructions είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατασκευή του κτηρίου γραφείων, σύμφωνα με τις συμφωνηθείσες τεχνικές προδιαγραφές, και την παράδοση αυτού το αργότερο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011.
Σημειώνουμε ότι έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο για την, υπό συγκεκριμένους όρους, εκμίσθωση του 100% του υπό ανέγερση ακινήτου με την Eurobank EFG Bulgaria AD.

H ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας πως η παραπάνω επένδυση συντάσσεται με την στρατηγική της Εταιρείας για την ανάπτυξη του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, μέσω προσεκτικών και επιλεκτικών επενδύσεων στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: