Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

MIG Real Estate: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 300 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 300 εκατ. ευρώ θα επιδιώξει να αντλήσει ενόψει της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο η εταιρεία MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ, πραγματοποιώντας για το σκοπό αυτό διπλή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. H διπλή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αφορά καταρχάς το ευρύ επενδυτικό κοινό και τους θεσμικούς επενδυτές (η πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), αλλά και τους υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας (η δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου).

Σημειώνεται πως αυτήν τη στιγμή στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ συμμετέχουν με 50% ο όμιλος Marfin και με το υπόλοιπο 50% ο κ. Βένος Κάκκαβας. Μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσιες εγγραφές, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, θα διατεθεί στο επενδυτικό κοινό το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της επενδυτικής εταιρείας σε ακίνητα.

Το ποσό των 300 εκατ. ευρώ που θα γίνει μέσω της διπλής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων και συγκεκριμένα περί τα 200 εκατ. θα καλυφθούν από τους μεγαλομετόχους της επιχείρησης) θα χρησιμοποιηθεί στο σύνολο του για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ που περιλαμβάνει την αγορά σημαντικού αριθμού ακινήτων σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της θυγατρικής του ομίλου Marfin αποτελείται από 25 ακίνητα επαγγελματικής χρήσης, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Αττική. Επιδίωξη της διοίκησης της επιχείρησης είναι η MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ να εξελιχθεί σε ένα από τους βασικούς φορείς επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και στον ευρύτερο Βαλκανικό χώρο. Σημειώνεται πως η MIG Real Estate θα είναι η τρίτη κατά σειρά ΑΕΕΑΠ, οι μετοχές της οποίας θα εισαχθούν στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά την Eurobank Properties και την Πειραιώς ΑΕΕΑΠ.

Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: