Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Επενδύσεις €60 εκατ. από τον όμιλο Ρέστη στο real estate

Η αγαπημένη επένδυση των εφοπλιστών στη στεριά ήταν και παραμένει ο κλάδος των ακινήτων, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους και σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την πληροφορική, ακόμη το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Ο όμιλος Ρέστη, γνωστός από τις τοποθετήσεις του με μειοψηφικά ποσοστά σε ΔΟΛ, Τηλέτυπο, Νίκα, Imperio, FG Europe κ.α. δεν αποτελεί εξαίρεση και μάλιστα προχωρεί ένα βήμα παραπέρα. Επενδύει στο χώρο των εμπορικών κέντρων και της επαγγελματικής στέγης, αφού εκτιμά ότι ακόμη δεν έχει επέλθει κορεσμός στο συγκεκριμένο κλάδο, αντιθέτως διαβλέπει ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Κέντρο των δραστηριοτήτων του είναι η περιοχή της Γλυφάδας, μια άκρως εμπορική περιοχή με κατοίκους με ισχυρή καταναλωτική δύναμη.

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο στην οδό Ζησιμοπούλου εμπορικό κέντρο και κτήριο γραφείων συνολικής έκτασης 3.000 τ. μέτρων. Η επένδυση αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν εξασφαλιστεί τα πρώτα συμβόλαια με τους ενοικιαστές. Η στρατηγική του ομίλου είναι να μισθώνει τους χώρους και να μην προχωρεί σε πώληση, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Παράλληλα, αυτήν την περίοδο ο όμιλος Ρέστη είναι κοντά στην απόκτηση οικοπέδου σε άλλον γνωστό εμπορικό δρόμο της Γλυφάδας, όπου σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια θα αναγερθεί νέο εμπορικό κέντρο (στο ισόγειο θα υπάρχει χώρος για έξι μαγαζιά), ενώ θα κατασκευαστούν και 4 όροφοι γραφείων, συνολικής επιφάνειας άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: