Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Κλουκίνας - Λάππας: Σχεδιάζει την ίδρυση εταιρείας real estate

Τρόπους για την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει, η αξία της οποίας ξεπερνά το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, εξετάζει αυτή την περίοδο η διοίκηση της εταιρείας Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας.

Έχοντας ως επιδίωξη την εξασφάλιση όσο το δυνατόν υψηλότερων αποδόσεων από τη διαχείριση των ακινήτων της, η εισηγμένη μελετά ακόμη και το ενδεχόμενο ίδρυσης μιας νέας ανεξάρτητης θυγατρικής επιχείρησης που θα έχει ως αντικείμενό της την παροχή υπηρεσιών real estate. Μάλιστα, αν τελικά επιλεγεί η λύση της σύστασης και λειτουργίας μιας τέτοιας θυγατρικής, δεν αποκλείεται στη συνέχεια να εισφερθούν σ’ αυτή τα ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του εμπορικού – κατασκευαστικού ομίλου.

Αυτή τη στιγμή η ακίνητη περιουσία της εισηγμένης αποτελείται από οκτώ κτίρια και καταστήματα, καθώς και από έξι οικόπεδα. Το σημαντικότερο ακίνητο είναι εκείνο που βρίσκεται στην οδό Ερμού 47 στο Σύνταγμα, το οποίο έχει εμβαδόν 1.438 τ.μ. και έχει μισθωθεί στην εταιρία Zara Ελλάς, στεγάζοντας ένα από τα ομώνυμα καταστήματα του ισπανικών συμφερόντων οίκου Inditex.

Επιπλέον, η Ι. Κλουκίνας – Ι . Λάππας είναι ιδιοκτήτης ενός συγκροτήματος αποθηκών με επιφάνεια 3.067 τ.μ. στην περιοχή του Ταύρου Αττικής, καθώς επίσης ενός ακινήτου στην οδό Ερμού 44 – 46 όπου λειτουργεί κατάστημα Mothercare και κτιρίων γραφείων στην οδό Παστέρ στους Αμπελόκηπους. Αξίζει να αναφερθεί ακόμη πως η εισηγμένη διαθέτει δύο μεγάλες εκτάσεις στα Οινόφυτα Βοιωτίας, 14,4 στρεμμάτων η πρώτη (την απέκτησε το 2001) και 4,5 στρεμμάτων η δεύτερη (την αγόρασε πέρυσι), τις οποίες σχεδιάζει να αξιοποιήσει με τη δημιουργία κέντρου logistics. Η λειτουργία θυγατρικής εταιρείας real estate εκτιμάται πως θα συμβάλει καθοριστικά στην άμεση υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Με την ίδρυση της νέας αυτής θυγατρικής, ο όμιλος που έχει συγκροτήσει η Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας θα έχει πλέον παρουσία σε πέντε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, επιμερίζοντας έτσι περαιτέρω τους επιχειρηματικούς κινδύνους.

Ειδικότερα, εκτός του εμπορικού κλάδου μέσω των αλυσίδων Mothercare, Early Learning Center και Colours & Beauty που σήμερα αποτελεί το βασικό τομέα δραστηριότητας της εισηγμένης, αυτή θα αναπτύσσει παράλληλα εργασίες και στους κλάδους των κατασκευών, της ανάπτυξης ακινήτων, της ενέργειας και της βιομηχανίας.

Του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: