Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ATTICA BANK: Στο real estate με προίκα ακίνητα του ΤΣΜΕΔΕ

Tην δυναμική είσοδο της στους κλάδους του real estate και της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, δρομολογεί αυτή την περίοδο η διοίκηση της Attica Bank, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει και τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων άνω των 350 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας την ρευστότητά της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank Τρ. Κολλίντζα , έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την σύσταση θυγατρικής εταιρείας που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας ενώ στόχος της διοίκηση είναι και η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στη νέα εταιρεία, η ονομασία της οποίας είναι AtticaBank Properties, ο όμιλος της Attica Bank θα εισφέρει το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας που έχει στην κατοχή του (συνολικά υπό διαχείριση ακίνητα και καταστήματα αξίας 50 εκατ. ευρώ), ενώ το χαρτοφυλάκιο της AtticaBank Properties θα ενισχυθεί στη συνέχεια και με σημαντικά ακίνητα που ανήκουν σε "φιλικά" με την τράπεζα Ταμεία όπως για παράδειγμα του ΤΣΜΕΔΕ.

Επόμενο στόχος για την Attica Properties είναι η δραστηριοποίηση της από το Φθινόπωρο του 2008 στο χώρο της ανάπτυξης και της αξιοποίησης ακινήτων (development) καθώς και η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου στην AtticaBank Properties Διαχείρισης Ακινήτων έχει αναλάβει σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θ. Γκλαβάς. O κ. Γκλαβάς ήταν για 7ετία στέλεχος της LAMDA Development S.A. έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην LAMDA TechnOL Flisvos Marina A.E. καθώς και μέλος των Δ.Σ. των εταιριών LAMDA Olympia Village A.E., Πυλαία Α.Ε. και LAMDA Shippyards A.E.

Παράλληλα με την σύσταση της AtticaBank Properties, η διοίκηση της Attica Bank θα προχωρήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο, στην δημιουργία μιας ακόμη θυγατρικής, της Attica Pension Fund Managers. Πρόκειται για εταιρεία κύρια δραστηριότητα της οποίας θα είναι η διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών φορέων.

Την ίδια στιγμή η τράπεζα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της έχει ξεκινήσει την διαδικασία τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο ενώ το ύψος της θα είναι τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ.

Διπλασιασμός κερδοφορίας στο εξάμηνο

Σε ότι αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο του 2008, ο διπλασιασμός των μεγεθών που κατεγράφη κατά το πρώτο τρίμηνο, αναμένεται να συνεχιστεί και για το δεύτερο. Έτσι η διοίκηση της τράπεζας εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2008 θα προσεγγίσουν τα 15 εκατ. ευρώ έναντι 7,2 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, τα αποτελέσματα του ομίλου προ φόρων θα διαμορφωθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, στα 36 εκατ. ευρώ περίπου με τον ρυθμό αύξησης τόσο των χορηγήσεων όσο και των καταθέσεων να υπερβαίνει το 20%.

Του Κ. Παπαγρηγόρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: