Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Κ/ξ των ΛΑΜΨΑ, Reds, Lamda στην επόμενη φάση για το "Γκολφ Αφάντου"





Μεταξύ των υποψήφιων που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής για τον διαγωνισμό αξιοποίησης του ακινήτου "Γκολφ Αφάντου Ρόδου" περιλαμβάνεται η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η ΛΑΜΨΑ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. κοινοποίησε τον Πίνακα Προεπιλογής της Α φάσης του Διαγωνισμού αξιοποίησης του ακινήτου "Γκολφ Αφάντου Ρόδου" με μακροχρόνια εκμίσθωση, στον οποίο εμφαίνονται οι προεπιλεγέντες υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται και η ένωση των εταιρειών Reds S.A., Lamda Development S.A., ΛΑΜΨΑ Α.Ε. η οποία σύμφωνα με την Επιτροπή Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, διαθέτει σωρευτικά επάρκεια τεχνικής ικανότητας και ειδικής επιχειρηματικής εμπειρίας καθώς επίσης και οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια.

Η ΛΑΜΨΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συμμετέχοντας στην προαναφερθείσα κοινοπραξία προσδοκά στην κατακύρωση του Διαγωνισμού προκειμένου να συνεχίσει τη δυναμική αναπτυξιακή της πορεία.

Το ακίνητο «Γκολφ Αφάντου Ρόδου», αξιοποιήσιμης επιφάνειας 1.315 στρ., βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της νήσου Ρόδου, σε απόσταση 20 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών, σχεδιασμένο από τον Donald Harradine από το έτος 1973 και ημιτελείς ξενοδοχειακές και άλλες εγκαταστάσεις (club house).

Στόχος είναι η αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου γηπέδου γκολφ, η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, καταλυμάτων και λοιπών υποστηρικτικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων υψηλών προδιαγραφών, αλλά και η δυνατότητα ανέγερσης τουριστικών κατοικιών, όταν ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: